Polędwiczka - jedno z cenniejszych gatunków mięsa wieprzowego
można przygotować bardzo pysznie i bardzo szybko.
Polędwiczkę kroimy lekko po skosie w kawałeczki
solimy, pieprzymy, przyozdabiamy listkiem melisy z krzaczka,
i boczkiem (może być szynka o wąskim plastrze) .
Wszystkie składniki sczepiamy ze sobą wykałaczką
można przygotować bardzo pysznie i bardzo szybko.
Polędwiczkę kroimy lekko po skosie w kawałeczki
solimy, pieprzymy, przyozdabiamy listkiem melisy z krzaczka,
i boczkiem (może być szynka o wąskim plastrze) .
Wszystkie składniki sczepiamy ze sobą wykałaczką
Pieczemy z obydwóch stron.
Polędwiczki są bardzo delikatne więc długo to nie trwa.
Przyrumienione zdejmujemy z patelni,
Polędwiczki są bardzo delikatne więc długo to nie trwa.
Przyrumienione zdejmujemy z patelni,
Kiedy wino wyparuje pozostawiając smaczek wytrawności
wlewamy słodką śmietanę i czekamy aż zawrze smaczny sos.
wlewamy słodką śmietanę i czekamy aż zawrze smaczny sos.
1 komentarz:
goraco polecam wychudzony s-g
Prześlij komentarz