środa, 25 marca 2009

rozkosz podniebienia


Dla zaspokojenia zmysłów przygotuj:
rajski owoc, rozbierz go ze skórki,
i energicznymi ruchami zetrzyj na dużych oczkach.

Całość wrzuć do garnka, przypraw cukrem, aromatycznym cynamonem
i kilka chwil gotuj na żywym ogniu.


W tym samym czasie połącz mąkę, jajeczka, cukier i pannę
co każe na siebie mówić margaryną.
Nie przejmuj się,
bo na początku ich znajomość nie przebiega zbyt ciekawie,
ale kiedy poznają się lepiej
ach....
ich przyjaźń przybiera interesujący obrót.


Godzinę później z piekarnika wygląda rozkosz podniebienia.
Bardzo lubi podawana być rozgrzana w towarzystwie
lodów waniliowych i bitej śmietany.

4 komentarze:

Anonimowy pisze...

ciacho pychotka :)

pani Arnoldzikowa pisze...

dziękuje :D

Weronka pisze...

Nie masz litości Kobieto, Ślinka mi leci ... aż do podłogi ... ale ale ale ten przepis jakowyś niekompletny, ja poproszę o dokładne wytyczne dla piekarek debiutantek!

pani Arnoldzikowa pisze...

wpierw dam Ci do posmakowania, czy aby smaczny jak na zdjęciach a później przepis...